http://www.pizza-pazza.ro/cms//uploads/blog/CIP_11

Pizza in cuptor pe lemne

Adevaratul gust de pizza este dat de lemnul de fag

 

Pizza este, de multa vreme, unul dintre cele mai consumate feluri de mancare in intreaga lume.

Pizza isi are originile in orasul Napoli din Italia, unde a aparut si prima pizzerie, in secolul 18. La inceput, pizza era un aluat din faina, sare, apa si drojdie, peste care se punea doar sos de rosii. Branza a fost adaugata doar la sfarsitul secolului 19.

Astazi pizza este preparata intr-o multitudine de moduri, in functie de regiunea unde este vanduta. Conceptul de baza este acelasi, dar ingredientele folosite sunt foarte variate.

De asemenea, pizza poate avea mai multe moduri de coacere. In Romania, cea mai raspandita metoda este cea in cuptoare electrice sau pe gaz, pentru ca este mai rapid. Pizza traditionala, insa, este cea coapta pe vatra, in cuptor special cu lemne de fag, stejar sau carpen.

Pizza Pazza este una dintre putinele pizzerii din Brasov care pastreaza traditia si coace pizza in cuptor cu lemne de fag, pentru a obtine acel aluat usor, gustos si crocant cu o aroma delicata de fum. Aluatul este cel care face deosebirea intre o pizza banala si una reusita. Tocmai de aceea, la Pizza Pazza ne mandrim cu cei mai iscusiti pizzeri care au deprins tainele prepararii unui aluat de exceptie.

La Pizza Pazza nu folosim aluat refrigerat, ci avem o reteta si un proces de productie elaborat, intr-un mediu cu temperatura controlata. Ingredientele sunt si ele atent selectionate, nu facem niciodata rabat de la calitate.

Va puteti bucura in fiecare zi de o pizza traditionala pe vatra, coapta in cuptor cu lemne, de la Pizza Pazza, fie direct la noi la pizzerie, in pasajul Rainbow din Centrul Civic, fie in confortul propriei case, comandand direct pe internet de pe www.pizza-pazza.ro sau la 0268.33.13.16.