Aluatul - ingredientul secret!

 

De ceva vreme, lucram la o reteta care la inceput parea imposibil de realizat: un aluat de pizza care sa poata fi copt pe vatra desi are un continut redus de gluten. Am reusit! Reteta traditionala italiana de aluat pe care o folosim, este acum preparata cu faina integrala de la Moara cu Pietre. Cei care nu cunosc avantajele acestei faini ar putea spune: .... asa, si? mare realizare ...

 

De aceea, ne-am gandit ca ar fi potrivit sa va povestim cate ceva despre povestea acestei faini si avantajele ei pentru sanatatea celor care o consuma.

 

Moara cu pietre a aparut din dorinta de a asigura o alimentatie cat mai sanatoasa, in primul rand familiei și celor apropiati. Astfel au adus din Maramures o moara traditionala si au instalat-o la o manastire din judetul Covasna. Avantajul major al morii traditionale este ca la macinare, faina pastreaza toate proprietatile bobului ecologic de grau, intrucat temperatura ei nu o depaseste niciodata pe cea din mediul unde se face procesarea.

 

Faina alba din comert contine foarte mult gluten, excesul de gluten fiind cel care conduce catre foarte multe afectiuni, unele chiar foarte grave, cum ar fi diabetul. In plus, datorita vitezei de macinare, faina comerciala are o calitate net inferioară din punct de vedere nutritiv fata de cea macinată la moara cu pietre care se macină la o viteză mult mai mică si fara contact cu metalul, facand posibila pastrarea celei mai mari parti a proprietatilor nutrive ale boabelor de cereale.

 

In ultimele luni am facut zeci de teste pentru a obtine consistenta ideala pentru un aluat cu faina de la Moara cu Pietre, astfel incat clientii pizzeriei noastre sa se bucure de o pizza traditionala cu un gust deosebit dar cu mult mai putin gluten. Costul pe kilogram de faina este mult mai mare dar ne dorim sa aducem un plus de valaloare clientilor nostri fara a modifica preturile.

 

Va invitam sa gustati cea mai gustoasa si sanatoasa pizza traditionala din Brasov. Va asteptam comenzile pe www.pizza-pazza.ro sau ne gasiti in Pasajul Rainbow din Centrul Civic in Brasov!